- Ik heb een vraag! Cliënten en ouders
Vragen:
heeft u na aanleiding van de hier onder veelgestelde vragen nog behoefte aan verdere informatie of een nog onbeantwoorde vraag? dan kunt u bij ons terecht door telefonisch contact op te nemen of te mailen naar info@stichting-hope.nl.
Veelgestelde vragen
1. Hoe kan ik mij aanmelden bij Stichting Hope?
Als u hulp nodig heeft van stichting Hope, dan heeft u een indicatiebesluit nodig. Dit kunt u aanvragen bij centra voor jeugd en gezin. Centra jeugd en gezin zal de problemen en de ernst hiervan beoordelen en zo tot een besluit komen welke hulp het best passend is voor uw kind.
Centra voor jeugd en gezin is te bereiken via de telefoon, of u kunt een afspraak maken met de huisarts zodat u doorverwezen kunt worden. Zij zullen dan een gesprek met u aangaan, om tot het juiste hulpaanbod te komen. Centra jeugd en gezin kan u na dit gesprek doorverwijzen naar een jeugdzorgaanbieder, zoals stichting Hope.
2. Wat is een indicatiebesluit?
Een indicatiebesluit is een rechtsgeldig document. Hierin staat op welke zorg u recht heeft. Dit document kunt u aanvragen bij Centra voor Jeugd en Gezin.
3. Hoelang is de wachttijd?
Als u een overzicht wilt van de actuele wachttijd kunt u terecht bij onze cliëntenservice. De cliëntenservice is te bereiken via de telefoon of email. Deze kunt u vinden bij het kopje ‘contact’.
4. Wat is hechtingsproblematiek?
Hechting is een proces van interactie tussen een kind en een of meer van zijn opvoeders, dat leidt tot een duurzame affectieve relatie. Hechting vindt plaats in de eerste levensjaren van het kind. Er zijn vier type hechting.
Type A: Onveilig/vermijdend gehechte kinderen. Deze kinderen hebben hun gehechtheid geminimaliseerd omdat zij ervaren hebben dat de ouder relatief vaak afwijzend of weining sensitief is. Ze negeren of vermijden de opvoeder en gedragen zich zelfstandig.
Type B: Veilig gehechte kinderen. Bij deze kinderen is er een goede balans tussen exploratie drang en gehechtheids gedrag.
Type C: Onveilig/afwerend gehechte kinderen. Deze kinderen zoeken juist heel veel toenadering bij de opvoeder en zijn weinig geneigd om zelfstandig activiteiten uit te voeren. De afwezigheid van de opvoeder leidt tot angst, terwijl de terugkeer van de ander begroet wordt met boosheid, en verontwaardiging.
Type D: Gedesorganiseerd gehechte kinderen. Bij deze kinderen is sprake van gedrag met kenmerken van hechtingstype A en C. enerzijds zoeken zij toenadering tot de ouder, terwijl dat tegelijkertijd stress en angst oplevert.
Heeft u een vraag die u niet kunt vinden op de site, dan kunt u een e-mail sturen of telefonisch contact opnemen op kantoortijden. Zie contact voor de gegevens.
Contact
Adresgegevens:
Laan van Hope 4
2178 HP Leiden
Tel: 071-567890
Email: info@stichting-hope.nl